Spellingkleurplaten coach worden

Nell Ojeman (1990) raadt aan om beelddenkende kinderen de ruimte te geven om de spellingregels één voor één zelf te ontdekken en te verwoorden. Daarnaast adviseert ze om kinderen inzicht te geven in de aard en structuur van de taal. Taal is niet iets vreselijks. In taal kun je inzicht krijgen, je kunt begrijpen hoe woorden in elkaar zitten. Zo ben jij de baas en is spelling niet zo moeilijk, maar iets wat je kunt.

Tineke Verdoes verkreeg op haar 10de een dyslexie verklaring en leerde van verschillende Remedial Teachers inzicht krijgen in taal. Op haar 21st studeerde ze af aan de PABO om vervolgens zelf de opleiding Remedial Teaching te volgen. In de jaren die volgde ploos ze met vele honderden kinderen de taal uit en ontwikkelde ze een geheel eigen manier om kinderen te begeleiden.

Het laatste jaar heeft ze haar methodiek voor spelling verfijnd, uitgeprobeerd en deze in de vorm van spellingkleurplaten uitgebracht. Tijdens de studiedagen Spellingkleurplaten® coach geeft ze jou handen en voeten om beelddenkende kinderen met spelling te begeleiden en kun je zelf direct in je praktijk of klas aan de slag!

Je krijgt:

–       Achtergrond informatie over spelling bij beelddenkers, die daarnaast behulpzaam is voor alle kinderen

–       Inzicht in de opbouw van spellingsregels. Dus overzicht!

–       Uitleg over het geven van de lessenserie – spelling kleurplaten

–       Uitleg over het zelf maken van spellingkleurplaten mét kinderen

–       Veel leuke spelideeën en activiteiten om de spellingregels te oefenen

Je leert:

  • Op welke manieren je de kleurplaten kunt inzetten.
  • Hoe je de lessenserie effectief kunt geven.

Op de eerste dag zal de nadruk liggen op theorie en de achtergrond van de spellingkleurplaten. Tijdens de tweede dag wordt er dieper ingegaan op het gebruik van het spellingkleurplatenboekje. Tijdens deze dag gaan we ook veel doen met spelling. Naast uitleg over de extra activiteiten die in het spelllingkleurplatenboekje staan, krijg je voor spelling veel extra ideeën op het gebied van spelend en bewegend. Leuke en vooral effectieve oefeningen die je direct kunt inzetten in je groep of praktijk.

Aan het eind van deze opleiding:

–       heb jij jezelf een professionele houding aangemeten t.a.v. beelddenken

–       ben je een serieuze gesprekspartner binnen het onderwijs

–       heb je een schat aan extra spel ideeën om spelend en bewegend aan de slag te gaan met spelling

–       kun je een lessenserie (een serie bestaat uit 20 lessen) in je praktijk geven op het gebied van spelling

 

Praktische informatie m.b.t. de opleiding:

Word jij spelling coach?

–       Meld je aan via Alexisleerhulpmiddelen,  kindertalenten of Praktijk Kind & Co.

–       Schaf zelf de Spelling kleurplaten groep 3 & handleiding aan

–       2 daagse training op locatie of in overleg intern

–       Met certificering

  • voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd. Lunch is op eigen gelegenheid.

Data: 

zaterdag 2 & 9 juni 2018 Apeldoorn

Meld je aan: tineke@kindertalenten.nl

Docenten:

Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach, auteur en beelddenker. In de afgelopen jaren heeft Tineke verschillende opleidingen gevolgd en zelfstudie gedaan. Waardoor zij zichzelf nu Beelddenk Specialist mag noemen. Ze is auteur van DENKEN IN BEELDEN, DE JONGE BEELDDENKER en BELEVEND LEREN. Met deze drie boeken inspireert ze velen en trekt ze door het land om op grote en kleine (onderwijs)congressen lezingen te verzorgen. Tineke geeft dag 1 van de opleiding spellingkleurplaten-Coach

Dag twee van de opleiding spellingkleurplatencoach wordt gegeven door Cindy Tas. Cindy is leerkracht, beelddenk-specialist, psychomotorisch kindercoach en eigenaar van Praktijk Kind & Co (praktijk voor leerondersteuning). Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in spelend en bewegend leren. Naast het begeleiden van kinderen in haar praktijk geeft ze ook trainingen   opleidingen aan professionals op het gebeid van spelend en bewegend leren.

Kostenplaatje van deze opleidingsdag:

€  598,95 (incl. btw)

Maximaal 10 deelnemers, deze opleiding zal ALTIJD doorgaan.

 

Share Button