Belevend leren: voorkom de zomerdip! 10 t/m 16 augustus

Belevend leren: voorkom de zomerdip 10 t/m 16 augustusUit onderzoek is gebleken dat kinderen die bijvoorbeeld niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben. Hetzelfde doet zich voor bij rekenen.

Iedere juf of meester op de basisschool kent het verschijnsel wel. Kinderen die na de zomervakantie ineens de tafels niet meer kennen, of slechter lezen dan aan het eind van het schooljaar. Het klinkt gek, maar de zomervakantie is een heel belangrijke periode. Want wist je dat niveauverschillen tussen leerlingen voor een groot deel ontstaan in de grote vakantie?

Toch wil ik als moeder in de vakantie een beetke luieren en zeker niet al te veel bezig zijn met schoolse zaken ( niet in mijn rol als professional en niet in mijn rol als moeder)

Opzoek naar de oplossing dus!

Ik ben de uitdaging aangegaan om de moeder in mij te verbinden met de professional. En wat heb ik genoten! ik was niet alleen. Ruim 50 gezinnen deden met me mee en dat voelde zo heerlijk. Mijn missie “leren is een feestje” kwam op deze manier goed onder de aandacht.

Het smaakt naar meer!

Niet alleen bij mezelf, maar ook bij de deelnemers smaakt het naar meer. Ik ga je in de week 10 t/m 16 augustus (weer) meenemen op een missie:

 

Reacties van deelnemers op de afgelopen belevend leren: voorkom de zomerdip week:

WOUW! Wat heb ik genoten van afgelopen week.

Ik heb heerlijk gewerkt en daarnaast kunnen spelen en leren met mijn kinderen!

Dat wil ik nog een keer beleven.

 belevend leren is:

  • GRATIS!
  • Een cadeau van mij aan jou!
  • LEUK om te doen en te beleven.
  • Inspirerend
  • Een week lang leren door middel van samen spelen en ontdekken.
  • Elke dag een tip voor een nieuw vak(gebied)
  • Elke ervaringen delen via Facebook om zo van elkaar te leren
  • Elke dag samen met je kind genieten van ‘nieuwe’ manieren van leren

Ik kijk er nu al naar uit. Jij ook? Schrijf je dan snel in !

* Verplicht veld

 

 

Share Button
Comments are closed.