Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach,dyslextisch en/of beelddenker en schrijfster van het (kinder-)boek; Denken in beelden.

Op jonge leeftijd merkte ze dat het leren lezen en schrijven minder makkelijk ging dan bij andere kinderen. Dankzij veel onderzoek van mensen in haar naast omgeving werd nog op de basisschool geconstateerd dat de dyslectisch was. Een begrip dat in die jaren nog niet zo ingeburgerd was als op dit moment. Deze diagnose veranderde veel voor haar. Ze was niet dom, maar dyslectisch. Ze was niet alleen, maar er waren meer kinderen zoals zij. Tineke die tot die tijd juf wilde worden, stelde haar toekomst beeld bij. Ze wilde net zo worden als de mevrouw die haar hielp met haar dyslexie. Haar wens was remedial teacher te zijn.

Na haar opleiding aan de Pabo werkte ze parttime binnen het onderwijs en studeerde ze in 2003 af tot remedial teacher. De opgedane kennis kwam haar goed van pas als leerkracht  in het speciaal onderwijs (waar ze tot op heden werkzaam is)

Tineke startte,in 2009, haar eigen remedial teaching praktijk voorschoten op. Ze werd moeder en deed daarnaast veel deel cursussen en opleiding om de kinderen, de ouders en de betrokken leerkrachten binnen haar praktijk nog  beter te kunnen begeleiden. De opleiding tot Wijze Ouder Consulent veranderde haar perspectief op denken. Ze mocht in deze opleiding vernemen dat er mensen zijn die in taal denken en mensen die in beelden denken. De interesse voor het onderwerp was gewekt.

Na het volgen van een cursus over beeldenken, begon ze een literatuurstudie over dit onderwerp. Tineke Verdoes websiteAls kind deelde Tineke nieuwe kennis als graag met de kinderen in haar omgeving en tot op heden deelt ze nieuw opgedane kennis graag met de mensen om haar heen. Mede om haar kennis te orden schreef Tineke regelmatig kleine stukjes op. Deelde ze haar kennis met de kinderen in haar praktijk en vertelde menig volwassen over allerlei bijzonderheden over beelddenken. Deze verhalen ondersteunde ze met beelden.  De wens om een boek te schrijven was geboren.  Ze vond een team van mensen die haar wens konden verwezenlijken.
Het boek DENKEN IN BEELDEN is te vinden bij SWP uitgeverij.

 

Share Button